Osttartelett

20 min

Små läckra ostpajer smaksatta med kummin. Servera till drinken, som entrérätt eller på buffén. Lika goda varma som kalla. Fänkålssalladen blir en fräsch brytning till den krämiga ostsmaken.

tillagning

 

Mixa riven ost, ägg, grädde och kummin i en mixer. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i de förgräddade pajskalen och grädda i ugn,150°, i 10-15 minuter. Hyvla fänkålen tunt med en osthyvel och lägg kålen i kallt vatten ett par minuter så att den blir krispig. Före servering, ta upp fänkålen och krama ur vattnet. Blanda med machésalladen och lite god olivolja, salt och peppar. Placera lite sallad ovanpå varje tartelett och servera.

ingredienser

10 stycken osttartletter:

10 förgräddade små pajskal
2 dl riven Allerum Herrgård
2 ägg
2 dl grädde
1 msk kumminv salt och peppar
1 hyvlad fänkål machésallad eller annan spröd sallad