Croque monsieur med senap och kokt skinka
tillagning
Sätt på ugnen på 200 grader varmluft/225 grader vanlig ugn.
Gör Bechamelsås: Smält smöret i en gryta, och rör i mjöl. Tillsätt mjölk och koka upp medan du vispar. Låt den sjuda några minuter, och ta bort grytan från värmen. Tillsätt riven ost, salt, peppar och senap.
Bred de fyra skivorna bröd med smör och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Baka brödet i ugnen ett par minuter tills de är gyllenbruna.
Samla mackan: Fördela 1 msk Bechamelsås på 1 skiva bröd. Lägg på 2 skivor skinka, och 1 skiva ost och lägg på ytterligare en skiva bröd på toppen. Toppa upp med 1 msk Bechamelsås och 1 skiva ost.
Gör likadant med macka nummer två.
Sätt ugnen på grill. Grilla mackorna i 4-6 minuter tills osten bubblar upp och blir lite brun.
Dela på mitten och njut tillsammans med en liten grön sallad droppad med olivolja.
ingredienser
2 personer
BECHAMELSÅS |
1 msk smör |
1 msk vetemjöl |
2 dl mjölk |
100 g Allerum Rike, riven |
1 tsk svart peppar |
1 tsk salt |
2 tsk grov senap |
TOAST |
2 msk smör |
4 skivor toast bröd |
4 skivor rökt skinka |
4 skivor Allerum Rike |
TILL SERVERING |
Liten sallad |
Olivolja |