Flatbread med cheddar,kål och bacon
Enkelt, snabbt och gott!
60 min
tillagning
Börja med flatbread. Blanda samman alla ingredienser till degen i en bunke, först med slev och sedan för hand med väl rengjorda händer. Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda den tills du har en smidig deg, det tar någon minut. Pudra din bunke med mjöl, lägg tillbaka degen i bunken och täck med plastfilm eller kökshandduk. Låt vila i ca 15 minuter.
Dela degen i 12 lika stora bollar (ungefär lika stora som en golfboll) Platta till varje boll med handen lätt och kavla sedan ut på mjölat bakbord tills du har en rund kaka som är ca 2-3 mm i tjocklek. Hetta upp en grill- eller stekpanna (gärna i gjutjärn) på svag värme och grädda en brödkaka i taget i ca 2 minuter/sida tills fått fin färg och puffat upp lätt. Lägg brödet på en skärbräda eller plåt med kökshandduk över. Fortsätt grädda tills alla bröd är klara.
Stek baconskivorna krispiga i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Skär bort den grova stjälken från grönkålen och strimla resten av bladen fint. Massera in olivolja, citron samt salt och peppar.
Bred Allerum Créme Cheddar på flatbreaden. Toppa med krispigt bacon, kålsallad och plockad timjan. Servera genast. Överblivna flatbreads kan du frysa in och håller ca 2-3 månader i frys.
ingredienser
4-6 portioner
350 g vetemjöl |
5 tsk bakpulver |
1 tsk salt |
350 g naturell yoghurt |
100 g grönkål |
1 msk olivolja |
125 g Allerum Crème Cheddar |
1 msk citronsaft |
salt och nymalen svartpeppar |
150 g bacon |
½ kruka färsk timjan |