frukt- och nötbröd

med Allerum Präst

40 min

tillagning

Sätt ugnen på 175 C. Blanda ❶, ❷ och ❸ i tre olika skålar. Blanda samman ❷ och ❸. Tillsätt ca 1/3 av blandning ❶ så att du får en tät men lös deg. Vänd sedan i resten av blandning ❶ så att degen blir något luftig. Fördela i två smorda brödformar om 1 1/2 liter. Grädda ca 30 minuter i ugnen.

ingredienser

1,2 dl socker
5 hårt vispade äggvitor

220 g smör
1 dl socker
5 äggulor
2 msk rom
1/2 msk salt
1/2 msk vaniljsocker
Skal från 1/2 citron

2 dl torkad frukt (aprikoser och fikon), hackad
1 dl hasselnötter, grovhackade
1 dl valnötter, grovhackade
1dl riven Allerum Präst
5 dl mjöl
1 krm bakpulver