frukt- och nötbröd
med Allerum Präst
40 min
tillagning
Sätt ugnen på 175 C. Blanda ❶, ❷ och ❸ i tre olika skålar. Blanda samman ❷ och ❸. Tillsätt ca 1/3 av blandning ❶ så att du får en tät men lös deg. Vänd sedan i resten av blandning ❶ så att degen blir något luftig. Fördela i två smorda brödformar om 1 1/2 liter. Grädda ca 30 minuter i ugnen.
ingredienser
❶
1,2 dl socker |
5 hårt vispade äggvitor |
❷
220 g smör |
1 dl socker |
5 äggulor |
2 msk rom |
1/2 msk salt |
1/2 msk vaniljsocker |
Skal från 1/2 citron |
❸
2 dl torkad frukt (aprikoser och fikon), hackad |
1 dl hasselnötter, grovhackade |
1 dl valnötter, grovhackade |
1dl riven Allerum Präst |
5 dl mjöl |
1 krm bakpulver |