Krispiga ost-ochpotatiskroketter med Jalapeños

  

20 min

tillagning

Mosa den kokta potatisen med en potatisstomp. Rör ner övriga ingredienser till kroketterna och blanda samman till en fast smet. Forma till små bollar och rulla först i vetemjöl, sedan lätt uppvispat ägg och sedan panko eller ströbröd. Fritera i het olja (ca 180 grader) tills kroketterna är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper och servera med majonnäs och jalapeños. Tips! Mixa gärna majonnäsen med örter för en extra smakdimension.

 

ingredienser

4 portioner

250 g kokt potatis (mjölig)
125 g Allerum Créme Svensk karaktär
½ dl finhackad basilika
½ dl finhackad gräslök
Rivet skal från 1 stor citron
1 äggula
½ tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1-2 ägg
2 dl panko (eller vanligt ströbröd)
1 dl vetemjöl
2 liter frityrolja att fritera i
Inlagda jalapeños till servering
Majonnäs till servering, eventuellt smaksatt