Matiga bullar med ostfyllning
Goda bullar som passar fint till buffén
80 min
tillagning
Sätt ugnen på 200°. Smula sönder jästen i en degbunke och rör ut i vattnet. Rör i salt, socker, olja och morötter. Blanda ner mjöl, lite i taget tills det har blivit en smidig deg. Låt jäsa i ca 30 minuter. Knåda lätt och dela i två bitar. Kavla ut tunt och bred ut Allerum Créme Cheddar Rulla ihop och skär bitar. Lägg i bullformar och ställ på en plåt för att jäsa i ca 20 minuter. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
ingredienser
24 st bullar
50 g jäst |
5 dl fingervarmt vatten |
1/2 msk salt |
2 tsk socker |
2 msk olivolja |
2 rivna morötter |
ca 13 dl vetemjöl |
250 g Allerum Crème Cheddar |