Matiga bullar med ostfyllning

 

Goda bullar som passar fint till buffén

80 min

tillagning

Sätt ugnen på 200°. Smula sönder jästen i en degbunke och rör ut i vattnet. Rör i salt, socker, olja och morötter. Blanda ner mjöl, lite i taget tills det har blivit en smidig deg. Låt jäsa i ca 30 minuter. Knåda lätt och dela i två bitar. Kavla ut tunt och bred ut Allerum Créme Cheddar Rulla ihop och skär bitar. Lägg i bullformar och ställ på en plåt för att jäsa i ca 20 minuter. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

 

ingredienser

24 st bullar

50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten 
1/2 msk salt
2 tsk socker
2 msk olivolja
2 rivna morötter
ca 13 dl vetemjöl
250 g Allerum Crème Cheddar