~50 min
potatisplättar
Smaker till advent
tillagning
Skala och riv potatisen och krama ur den. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Forma små fina potatisplättar och stek på medeltemperatur i smör 2 – 3 min på ena sidan, fördela sedan ost på
plättarna och lägg ihop 2 stycken med osten emellan.
Stek vidare någon minut så att osten ”limmar” ihop lite.
Grovhacka löken och stek den gyllenbrun i smör och socker, ca 2 min.
Vispa Crème Fraichen hård och forma till ägg.
Servera plättarna rumstempererade med Crème Fraiche-äggen, stekt lök och ansjovisfiléer eller kräftstjärtar. Garnera med dill.
ingredienser
4 portioner
600 g fast Asterixpotatis |
1 tsk salt |
1 krm nymald vitpeppar |
2 msk smör |
100 g Allerum präst, riven |
1 stor gul lök |
1 msk strösocker |
100 g Allerum präst, riven |
1 msk smör |
2 dl Crème Fraiche |
1 burk ansjovisfiléer |
Dill |