~50 min

potatisplättar

Smaker till advent

tillagning

Skala och riv potatisen och krama ur den. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Forma små fina potatisplättar och stek på medeltemperatur i smör 2 – 3 min på ena sidan, fördela sedan ost på
plättarna och lägg ihop 2 stycken med osten emellan.
Stek vidare någon minut så att osten ”limmar” ihop lite.
Grovhacka löken och stek den gyllenbrun i smör och socker, ca 2 min.
Vispa Crème Fraichen hård och forma till ägg.

Servera plättarna rumstempererade med Crème Fraiche-äggen, stekt lök och ansjovisfiléer. Garnera med dill.

ingredienser

4 portioner

600 g fast Asterixpotatis
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
2 msk smör
100 g Allerum präst, riven
1 stor gul lök
1 msk strösocker
100 g Allerum präst, riven
1 msk smör
2 dl Crème Fraiche
1 burk ansjovisfiléer
Dill