Blågul vårkyckling
Ingredienser
4 Portioner
- Sex vårkycklingar (ca 450 g st/person)
- En citron att pressa över kycklingen
- 300 g grön färsk sparris
- 350 g crème fraiche
- 2 citroner, zest och saft
- 5 g finhackad vitlök
- 50 g finhackad gul lök
- 30 g hackad bladpersilja
- 150 g Allerum Präst®
- 1/2 dl olivolja
- Salt och peppar
Gör så här
Krydda kycklingen med salt och peppar. Pressa citronsaft över kycklingen och stek i ugn på 175 grader tills den uppnått 72 grader i kärntemperatur (efter ca 30 min). Tips! Kycklingen blir ännu godare om man öser den med sitt eget stekfett under och efter stekningen. Stek sparris, sockerärtor och gulbetor i rapsolja i en stor stekpanna. Tillsätt tomater och grädde och krydda med salt och peppar. Riv i osten. Lägg upp grönsakerna på ett fat eller tallrik. Lägg upp vårkycklingen och pressa över lite citron och riv lite Allerum-ost över. Avsluta med den hackade persiljan och dekorera med örter. Bjud på en kall sås som tillbehör. Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.