Hoppa till innehåll

Ingredienser

4 Portioner
  • Sex vårkycklingar (ca 450 g st/person)
  • En citron att pressa över kycklingen
  • 300 g grön färsk sparris
  • 350 g crème fraiche
  • 2 citroner, zest och saft
  • 5 g finhackad vitlök
  • 50 g finhackad gul lök
  • 30 g hackad bladpersilja
  • 150 g Allerum Präst®
  • 1/2 dl olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

Krydda kycklingen med salt och peppar. Pressa citronsaft över kycklingen och stek i ugn på 175 grader tills den uppnått 72 grader i kärntemperatur (efter ca 30 min). Tips! Kycklingen blir ännu godare om man öser den med sitt eget stekfett under och efter stekningen. Stek sparris, sockerärtor och gulbetor i rapsolja i en stor stekpanna. Tillsätt tomater och grädde och krydda med salt och peppar. Riv i osten. Lägg upp grönsakerna på ett fat eller tallrik. Lägg upp vårkycklingen och pressa över lite citron och riv lite Allerum-ost över. Avsluta med den hackade persiljan och dekorera med örter. Bjud på en kall sås som tillbehör. Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Fler smakfulla recept med Allerum ost

Fler recept