Cheesecake med Allerum Präst® och lax
Ingredienser
8 Portioner
- 75 g smör
- 200 g kavring
- 200 g kallrökt lax
- 2 dl crème fraiche
- 200 g färskost
- 2 dl riven Allerum Präst® 24 månader
- 1 msk citronzest
- 2 msk pressad citron
- 0,5 dl skuren gräslök
- 1,5 st gelatinblad
- 100 g stenbitsrom- och algrom
Gör så här
Smält smöret och mixa sedan i matberedare med brödet till en smulig massa. Tryck ut bottnen i en form med löstagbara kanter. Ställ in i kylen. Strimla laxen och skär gräslöken. Skiva rädisorna tunt. Blanda samman färskost, riven Allerum Präst® och crème fraiche, rör i zest och saft från citronen, smaka av med salt och peppar. Tillsätt gräslök och lax. Smält gelatinet och rör ner det i smeten. Slå smeten i formen och ställ den i kylen minst 4 timmar. När det är dags att servera så bred rom på toppen och avsluta med extra gräslök och rädisor.