~35 min

cheesecake

På Allerum XO Herrgård

tillagning

Sätt ugnen på 200° C. Krossa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut degen i en springform. Förgrädda skalet 5-6 min.

Vispa ägg och socker, vänd sedan ned kesella, crème fraiche och Allerum XO Herrgård skuren i kuber. Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kallna. Lägg på bären.

Till cheesecake med bär och Allerum XO Herrgård dricker man med fördel ett sött pärlande vin av druvsorten moscato. Nivole (nr 7787), 75 kr (halvflaska).

ingredienser

8 – 10 portioner
Botten:

12 digestivekex
75 g smör

Fyllning:

2 ägg
1 dl strösocker
250 g kvarg
1 dl crème fraiche
150 g Allerum XO Herrgård
2 dl blåbär
2 dl hallon