~35 min
cheesecake
På Allerum XO Herrgård
tillagning
Sätt ugnen på 200° C. Krossa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut degen i en springform. Förgrädda skalet 5-6 min.
Vispa ägg och socker, vänd sedan ned kesella, crème fraiche och Allerum XO Herrgård skuren i kuber. Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kallna. Lägg på bären.
Till cheesecake med bär och Allerum XO Herrgård dricker man med fördel ett sött pärlande vin av druvsorten moscato. Nivole (nr 7787), 75 kr (halvflaska).
ingredienser
8 – 10 portioner
Botten:
12 digestivekex |
75 g smör |
Fyllning:
2 ägg |
1 dl strösocker |
250 g kvarg |
1 dl crème fraiche |
150 g Allerum Herrgård |
2 dl blåbär |
2 dl hallon |