Festliga flatbreads
Ingredienser
4 Portioner
- 25 g torrjäst
- 3 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 dl olivolja
- 7-8 dl vetemjölk (ca 450g)
- 1 dl crème fraiche till vita bottnar
- 250 g minimorötter
- 50 g hyvlade rödbetor
- 100 g hyvlade gulbetor
- 150 g rödlök i klyftor eller ringar
- 100 g vårlök
- 150 g cocktailtomater i olika färger
- 30 g sockerärtor
- Fem svartkålsblad (utan stjälk)
- 150 g riven Allerum Präst®
- 0,5 dl olivolja
- 50 g sallad (t.ex. ruccola och krasse)
- Färska örter
Gör så här
- Blanda jäst, vatten, salt och olja. Tillsätt mjölet och knåda tills degen är smidig och slät. Låt jäsa under duk i ca 30 min.
- Kavla ut en ca 5 mm tjock botten i och lägg på en ugnsplåt med smörpapper.
- Bred på crème fraiche på den utkavlade degen.
- Lägg på morötter, rödbetor, gulbetor, lök, tomater, sockerärtor och svartkålsblad.
- Toppa med den rivna osten och ringla över olivolja.
- Baka av ca tio min på 200 grader.
- Dekorera det nygräddade brödet med sallad och örter. Hyvla Allerum prästost över och krydda med flingsalt och svartpeppar.