Hoppa till innehåll

Ingredienser

4 Portioner
  • 250g Allerum Cheddar, grovt riven
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk potatismjöl + 1 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm riven muskot
  • 2 krm malen kummin
  • 2 krm mald vitpeppar
  • Surdegsbröd i tärningar
  • Cornichons
  • Grönsaksstavar

Gör så här

Skala vitlöken och gnid in fondygrytans insida med den. Ställ den över värme och slå i vinet. När det kokar lägg i osten lite i taget under omrörning, avsluta med potatismjöl och kryddor. Låt det koka upp, sänk värmen och smaka av med salt och kryddor. Sedan är det bara att sätta igång och doppa bröd i den krämiga fonduen och äta krispiga grönsaker till.

Fler smakfulla recept med Allerum ost

Fler recept