Hoppa till innehåll

Ingredienser

4 Portioner
  • Pesto:
  • 150 g Allerum Präst®, riven
  • 75 g pinjekärnor
  • 1 stor kruka färsk basilika (eller 2 små)
  • 3 vitlökslyftor
  • 2 dl rapsolja
  • Till pastan:
  • 300 g spaghetti
  • 2 dl pesto
  • 1 handfull basilikablad
  • 1 dl Allerum Präst®, riven

Gör så här

  1. Gör peston: Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna tills de blivit svagt bruna, låt dem sedan kallna. Skala och grovhacka vitlöken, grovhacka basilikan. Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa till en grynig sås. Smaka av med salt och svartpeppar. Tips – byt ut pinjekärnorna mot solrosfrön eller pumpakärnor för nötfritt recept. Peston passar som sås till pasta, sallader och grillade grönsaker med mera.
  2. Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp en kastrull. Blanda den kokta pastan med peston och smaksätt med salt och peppar. Toppa med lite extra riven Allerum Präst® och basilikablad.

Fler smakfulla recept med Allerum ost

Fler recept