Pasta pesto med Allerum Präst®
Ingredienser
4 Portioner
- Pesto:
- 150 g Allerum Präst®, riven
- 75 g pinjekärnor
- 1 stor kruka färsk basilika (eller 2 små)
- 3 vitlökslyftor
- 2 dl rapsolja
- Till pastan:
- 300 g spaghetti
- 2 dl pesto
- 1 handfull basilikablad
- 1 dl Allerum Präst®, riven
Gör så här
- Gör peston: Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna tills de blivit svagt bruna, låt dem sedan kallna. Skala och grovhacka vitlöken, grovhacka basilikan. Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa till en grynig sås. Smaka av med salt och svartpeppar. Tips – byt ut pinjekärnorna mot solrosfrön eller pumpakärnor för nötfritt recept. Peston passar som sås till pasta, sallader och grillade grönsaker med mera.
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp en kastrull. Blanda den kokta pastan med peston och smaksätt med salt och peppar. Toppa med lite extra riven Allerum Präst® och basilikablad.