Hoppa till innehåll

Ingredienser

8 Portioner
  • 1 förpackning smördeg á 250g
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrön
  • 150g Allerum Tre Lagrade
  • 1 dl crème fraiche
  • 75g smör
  • 1 tsk dillfrön
  • Smörstekta kantareller
  • Krasse

Gör så här

Skär ut kvadrater av smördegen, ca 4x4 cm. Tryck till med en sked i mitten så att det blir en fördjupning utan att det går hål på degen. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfröna. Grädda snittarna, ca 10 minuter på 200° tills de är frasiga och fått fin färg. Krossa dillfröna i en mortel. Lägg smöret i en liten kastrull och låt det brynas under omrörning tills det är gyllenbrunt. Tillsätt dillfröna och slå över i en metallbunke. Vispa i crème fraiche och ost, vispa tills det blivit en jämn kräm. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt den sedan svalna till kylskåpstemperatur. När det är dags att servera så klicka krämen på snittarna och toppa med smörstekta kantareller och krasse.

Fler smakfulla recept med Allerum ost

Fler recept