Viltwallenbergare och potatispuré med Grevé®
Ingredienser
4 Portioner
- 400 g viltfärs, t.ex. hjort eller rådjur alternativt kalvfärs
- 2 dl vispgrädde
- 4 dl panko skorpmjöl
- 2 st äggulor
- smör till stekning
- Till moset:
- 800 g mjölig potatis
- 3-4 dl mjölk
- 100 g Allerum Grevé®, riven
- salt och vitpeppar
- Till servering:
- Skysås
- Lingon
- Grönsaker
Gör så här
- Blanda grädden med 2 dl panko, låt det svälla 5 minuter. Blanda sedan det med äggulor och viltfärs till en slät färs. Smaksätt med salt och vitpeppar, provstek en klick färs för att kontrollera smaksättningen.
- Koka potatisen mjuk i vatten och låt dem ånga av. Värm mjölken och vispa ner den tillsammans med smöret i potatisen till ett fluffigt mos. Vänd i osten och smaka av med salt och vitpeppar.
- Forma 4 fina biffar och vänd dem i resterande panko. Stek dem sedan i smöret på medelvärme tills de är genomstekta och har fått fin färg.
- Lägg upp allt på varma tallrikar och servera direkt.