Hoppa till innehåll

Ingredienser

4 Portioner
  • 400 g viltfärs, t.ex. hjort eller rådjur alternativt kalvfärs
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 dl panko skorpmjöl
  • 2 st äggulor
  • smör till stekning
  • Till moset:
  • 800 g mjölig potatis
  • 3-4 dl mjölk
  • 100 g Allerum Grevé®, riven
  • salt och vitpeppar
  • Till servering:
  • Skysås
  • Lingon
  • Grönsaker

Gör så här

  1. Blanda grädden med 2 dl panko, låt det svälla 5 minuter. Blanda sedan det med äggulor och viltfärs till en slät färs. Smaksätt med salt och vitpeppar, provstek en klick färs för att kontrollera smaksättningen.
  2. Koka potatisen mjuk i vatten och låt dem ånga av. Värm mjölken och vispa ner den tillsammans med smöret i potatisen till ett fluffigt mos. Vänd i osten och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Forma 4 fina biffar och vänd dem i resterande panko. Stek dem sedan i smöret på medelvärme tills de är genomstekta och har fått fin färg.
  4. Lägg upp allt på varma tallrikar och servera direkt.

Fler smakfulla recept med Allerum ost

Fler recept