Smashad påskpotatis
Ingredienser
4 Portioner
- 1 kg små fina potatisar, t.ex. delikatesspotatis
- 4 msk rapsolja
- Flingsalt och svartpeppar
- 150 g Allerum Präst® mager 17%
- 100 g picklad rödlök
- 50 g rostad grönkål
Gör så här
- Tvätta och borsta potatisen så att skalet är rent. Koka potatisen nätt och jämnt klar i saltat vatten. Häll av och låt svalna. Lägg ut potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tryck till potatisen så att de spricker upp. Ringla på olja och smaksätt med salt och peppar. Riv över hälften av osten och baka i ugn, 225° i ca 15 minuter tills potatisen är krispig och fått fin färg. Lägg potatisen på ett serveringsfat, toppa med lök och kål. Avsluta med att riv över den resterande osten.
- Dessa potatisar funkar som en egen vegetarisk varmrätt på Påskbordet eller som tillbehör till andra varma rätter.