Hoppa till innehåll

Ingredienser

4 Portioner
  • 400 g betor, t.ex. röd- och gulbetor
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 6 msk kallpressad rapsolja
  • salt och vitpeppar
  • 100 g Skotsk cheddar
  • Cheddarkräm:
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g Allerum Skotsk cheddar, riven

Gör så här

Lägg en del av den rivna cheddarn på en tallrik och låt den stå några timmar utan att täcka den så att osten torkar. Lägg crème fraiche och cheddar i en kastrull. Värm sakta upp det under omrörning tills osten smält. Smaksätt med svartpeppar och salt. Låt såsen svalna, rör om med jämna mellanrum. Skala och skiva betorna tunt, använd gärna mandolin så att skivorna blir tunna och jämna. Vispa samman olja och citron, smaksätt med salt och vitpeppar. Slå dressingen på bet-skivorna och låt det marinera 30 minuter. Låt betorna rinna av och lägg dem på kalla tallrikar och toppa med kräm och torkad cheddar.

Fler smakfulla recept med Allerum ost

Fler recept