Croque monsieur med senap och kokt skinka
Ingredienser
2 Portioner
        - Bechamelsås:
 - 1 msk smör
 - 1 msk vetemjölk
 - 2 dl mjölk
 - 100 g Allerum Rike®, riven
 - 1 tsk svartpeppar
 - 1 tsk salt
 - 2 tsk grov senap
 - Toast:
 - 2 msk smör
 - 4 skivor toastbröd
 - 4 skivor rökt skinka
 - 4 skivor Allerum Rike®
 - Till servering:
 - Liten sallad
 - Olivolja
 
      Gör så här
- Sätt på ugnen på 200 grader varmluft/225 grader vanlig ugn.
 - Gör Bechamelsås: Smält smöret i en gryta, och rör i mjöl. Tillsätt mjölk och koka upp medan du vispar. Låt den sjuda några minuter, och ta bort grytan från värmen. Tillsätt riven ost, salt, peppar och senap.
 - Bred de fyra skivorna bröd med smör och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Baka brödet i ugnen ett par minuter tills de är gyllenbruna.
 - Samla mackan: Fördela 1 msk Bechamelsås på 1 skiva bröd. Lägg på 2 skivor skinka, och 1 skiva ost och lägg på ytterligare en skiva bröd på toppen. Toppa upp med 1 msk Bechamelsås och 1 skiva ost. Gör likadant med macka nummer två.
 - Sätt ugnen på grill. Grilla mackorna i 4-6 minuter tills osten bubblar upp och blir lite brun.
 - Dela på mitten och njut tillsammans med en liten grön sallad droppad med olivolja.