~50 min
blågul vårkyckling
Med klyftade gulbetor, Gremolata och Allerum Präst
tillagning
Krydda kycklingen med salt och peppar.
Pressa citronsaft över kycklingen och stek i ugn på 175 grader tills den uppnått 72 grader i kärntemperatur (efter ca 30 min).
Tips! Kycklingen blir ännu godare om man öser den med sitt eget stekfett under och efter stekningen.
Stek sparris, sockerärtor och gulbetor i rapsolja i en stor stekpanna.
Tillsätt tomater och grädde och krydda med salt och peppar.
Riv i osten. Lägg upp grönsakerna på ett fat eller tallrik.
Lägg upp vårkycklingen och pressa över lite citron och riv lite Allerum-ost över. Avsluta med den hackade persiljan och dekorera med örter.
Bjud på en kall sås som tillbehör.
Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
ingredienser
4 portioner
Lättlagad vårkyckling:
Sex vårkycklingar (ca 450 g st/person) |
En citron att pressa över kycklingen |
300 g grön färsk sparris |
Allerum Gremolata:
350 g crème fraiche |
Två citroner, cest och saft |
5 g finhackad vitlök |
50 g finhackad gul lök |
30 g hackad bladpersilja |
150 g Allerum Double Cheese |
½ dl olivolja |
Salt och vitpeppar |