~50 min

blågul vårkyckling

Med klyftade gulbetor, Gremolata och Allerum Präst

tillagning

Krydda kycklingen med salt och peppar.
Pressa citronsaft över kycklingen och stek i ugn på 175 grader tills den uppnått 72 grader i kärntemperatur (efter ca 30 min).

Tips! Kycklingen blir ännu godare om man öser den med sitt eget stekfett under och efter stekningen.

Stek sparris, sockerärtor och gulbetor i rapsolja i en stor stekpanna.
Tillsätt tomater och grädde och krydda med salt och peppar.
Riv i osten. Lägg upp grönsakerna på ett fat eller tallrik.
Lägg upp vårkycklingen och pressa över lite citron och riv lite Allerum-ost över. Avsluta med den hackade persiljan och dekorera med örter.

Bjud på en kall sås som tillbehör.

Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

ingredienser

4 portioner

Lättlagad vårkyckling:

Sex vårkycklingar (ca 450 g st/person)
En citron att pressa över kycklingen
300 g grön färsk sparris

Allerum Gremolata:

350 g crème fraiche
Två citroner, cest och saft
5 g finhackad vitlök
50 g finhackad gul lök
30 g hackad bladpersilja
150 g Allerum Double Cheese
½ dl olivolja
Salt och vitpeppar