Hoppa till innehåll

Ingredienser

4 Portioner
  • 25 g torrjäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 7-8 dl vetemjölk (ca 450g)
  • 1 dl crème fraiche till vita bottnar
  • 250 g minimorötter
  • 50 g hyvlade rödbetor
  • 100 g hyvlade gulbetor
  • 150 g rödlök i klyftor eller ringar
  • 100 g vårlök
  • 150 g cocktailtomater i olika färger
  • 30 g sockerärtor
  • Fem svartkålsblad (utan stjälk)
  • 150 g riven Allerum Präst®
  • 0,5 dl olivolja
  • 50 g sallad (t.ex. ruccola och krasse)
  • Färska örter

Gör så här

  1. Blanda jäst, vatten, salt och olja. Tillsätt mjölet och knåda tills degen är smidig och slät. Låt jäsa under duk i ca 30 min.
  2. Kavla ut en ca 5 mm tjock botten i och lägg på en ugnsplåt med smörpapper.
  3. Bred på crème fraiche på den utkavlade degen.
  4. Lägg på morötter, rödbetor, gulbetor, lök, tomater, sockerärtor och svartkålsblad.
  5. Toppa med den rivna osten och ringla över olivolja.
  6. Baka av ca tio min på 200 grader.
  7. Dekorera det nygräddade brödet med sallad och örter. Hyvla Allerum prästost över och krydda med flingsalt och svartpeppar.

Fler smakfulla recept med Allerum ost

Fler recept