~50 min

festliga flatbreads

Med spännande topping

tillagning

Blanda jäst, vatten, salt och olja. Tillsätt mjölet och knåda tills degen är smidig och slät. Låt jäsa under duk i ca 30 min. Kavla ut en ca 5 mm tjock botten i och lägg på en ugnsplåt med smörpapper. Bred på crème fraiche på den utkavlade degen.

Lägg på morötter, rödbetor, gulbetor, lök, tomater, sockerärtor och svartkålsblad på de utkavlade bröden. Toppa med den rivna osten och ringla över olivolja. Baka av ca tio min på 200 grader. Dekorera det nygräddade brödet med sallad och örter. Hyvla Allerum prästost över och krydda med flingsalt och svartpeppar.

ingredienser

Deg till flatbread:

25 g torrjäst (ett halvt paket)
3 dl vatten
1 tsk salt
1 dl olivolja
7-8 dl vetemjöl (ca 450 g)
1 dl crème fraiche till vita bottnar

Fyllning/topping:

250 g minimorötter
50 g hyvlade rödbetor
100 g hyvlade gulbetor
150 g rödlök i klyftor eller ringar
100 g vårlök
150 g cocktailtomater i olika färger
30 g sockerärtor
Fem svartkålsblad (utan stjälk)
150 g riven Allerum prästost
0,5 dl olivolja
50 g sallad (t ex rucola och krasse)
Färska örter