~50 min
festliga flatbreads
Med spännande topping
tillagning
Blanda jäst, vatten, salt och olja. Tillsätt mjölet och knåda tills degen är smidig och slät. Låt jäsa under duk i ca 30 min. Kavla ut en ca 5 mm tjock botten i och lägg på en ugnsplåt med smörpapper. Bred på crème fraiche på den utkavlade degen.
Lägg på morötter, rödbetor, gulbetor, lök, tomater, sockerärtor och svartkålsblad på de utkavlade bröden. Toppa med den rivna osten och ringla över olivolja. Baka av ca tio min på 200 grader. Dekorera det nygräddade brödet med sallad och örter. Hyvla Allerum prästost över och krydda med flingsalt och svartpeppar.
ingredienser
Deg till flatbread:
25 g torrjäst (ett halvt paket) |
3 dl vatten |
1 tsk salt |
1 dl olivolja |
7-8 dl vetemjöl (ca 450 g) |
1 dl crème fraiche till vita bottnar |
Fyllning/topping:
250 g minimorötter |
50 g hyvlade rödbetor |
100 g hyvlade gulbetor |
150 g rödlök i klyftor eller ringar |
100 g vårlök |
150 g cocktailtomater i olika färger |
30 g sockerärtor |
Fem svartkålsblad (utan stjälk) |
150 g riven Allerum prästost |
0,5 dl olivolja |
50 g sallad (t ex rucola och krasse) Färska örter |