Hoppa till innehåll

Ingredienser

8 Portioner
  • 75 g smör
  • 200 g kavring
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g färskost
  • 2 dl riven Allerum Präst® 24 månader
  • 1 msk citronzest
  • 2 msk pressad citron
  • 0,5 dl skuren gräslök
  • 1,5 st gelatinblad
  • 100 g stenbitsrom- och algrom

Gör så här

Smält smöret och mixa sedan i matberedare med brödet till en smulig massa. Tryck ut bottnen i en form med löstagbara kanter. Ställ in i kylen. Strimla laxen och skär gräslöken. Skiva rädisorna tunt. Blanda samman färskost, riven Allerum Präst® och crème fraiche, rör i zest och saft från citronen, smaka av med salt och peppar. Tillsätt gräslök och lax. Smält gelatinet och rör ner det i smeten. Slå smeten i formen och ställ den i kylen minst 4 timmar. När det är dags att servera så bred rom på toppen och avsluta med extra gräslök och rädisor.

Fler smakfulla recept med Allerum ost

Fler recept