Hoppa till innehåll

Ingredienser

4 Portioner
  • Degen:
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • Topping:
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 2 dl Allerum Präst®, riven
  • 1 stort päron
  • 2 msk flytande honung
  • ruccola
  • valnötter eller solrosfrön

Gör så här

  1. Mät upp och lägg alla ingredienserna till degen i en skål. Arbeta degen med krok 5 minuter tills det blivit en smidig deg som inte fastnar på sidorna. Tillsätt eventuellt ytterligare lite mjöl. Låt degen vila 15 minuter innan den delas i 4-6 bitar och kavlas ut till tunnbrödsliknande pizzor.
  2. Toppa pizzorna med crème fraiche, päron och Allerum Präst®, baka av dem i het ugn, 225° i ca 4-5 minuter. Pensla päronen med honung innan de åker in i ugnen. Toppa de heta pizzorna med ruccola och valnötter, servera dem direkt rykande varma.

Fler smakfulla recept med Allerum ost

Fler recept